BIRKÓZÁS

ÉRTÉKELŐ

2017 - 2018

A területi versenyek után országos szinten is bemutatkoztak a Tatai AC birkózói. A szakosztály iránt nagy az érdeklődés, a csapat folyamatosan fejlődik, a közösség pedig nagyon összetartó – mondta értékelőjében Koller András szakosztályvezető.

TAC: - Milyen eredményeket értek el a TAC-os birkózók 2016-ban?

Koller András, szakosztályvezető: - Szakosztályunk továbbra is az építkezési szakaszban van. Igyekszünk minél több fiatalt „behálózni” óvodai birkózással, toborzásokkal, amelyekkel megalapozzuk a későbbi generációt. Természetesen próbálunk minél több versenyen részt venni, és büszkén állíthatom, ezeken a versenyeken egyre nagyobb létszámú versenyzővel tudunk részt venni.

Az eredmények közül kiemelném, hogy a területi csapatbajnokságon tisztességesen helytálltunk, sőt, még az országos csapatbajnokságra is sikerült bejutnunk.

2016 főbb történései között emelném még ki a már hagyományosnak számító nyári edzőtábort Tatabányán, ahol öt tatai birkózó is részt vett és állta a sarat, egy hét kemény megpróbáltatásait. A sportági fejlődés mellett a jó csapatkohézió kiépítése is cél volt, úgy gondolom, mindkét cél elértük. Remélem, idén még több TAC-os képviselteti majd magát az eseményen.

Feltűnt-e a fiatalok között olyan, aki kiemelkedően tehetségesnek számít utánpótlás szinten, és esetleg később, a felnőttek mezőnyében is a jók közé kerülhet?

- Galambos Krisztián személyében az egyéni országos bajnokságon is tudtunk versenyzőt indítani. Krisztiánról el kell mondani, hogy versenyeken és edzéseken is példaértékűen teljesít. Az „aprótalpúak” között szeretném kiemelni Megyeri Áront, aki Krisztiánhoz hasonlóan nagy reménységünk lehet a jövőre nézve. Természetesen szükséges, hogy mindkettőjüknek elegendő akaratereje és szorgalma legyen a továbbiakban is.

Milyen irányban változott a létszám, jelenleg hányan birkóznak a TAC-ban?

- Folyamatos az érdeklődés, egyre többen jönnek. A labdarúgással vagy a kézilabdával ugyan nehéz felvenni a versenyt, de büszkén mondhatom, hogy a januári edzéseken már átlagban 15-16 gyerek alkotta kis birkózócsapatunkat. Legfőbb célunk, hogy ezeket a gyerekeket megtartsuk, és szeretnénk legalább 20 fősre duzzasztani szakosztályunk létszámát, ami véleményem szerint, abszolút reális célkiűzés.

Volt-e változás az edzéslehetőségek terén, jelenleg hol és mikor zajlanak az edzések?

- Edzéseink továbbra is a Jávorka iskola tornatermében zajlanak, keddi és csütörtöki napokon, 16 órától. Emellett több szorgalmas kis versenyzőnk már Tatabányára is átjár a régiós edzésekre péntekenként.

Mik a tervek 2017-re?

- Szeretnénk, ha minél több versenyzőnk tudna elindulni az országos bajnokságon, ahol titkon már jó helyezések elérésében is reménykedünk. Természetesen jó lenne megismételni a csapatbajnoki bravúrt, illetve igyekszünk eljutni a lehető legtöbb versenyre. Fiatal versenyzőink versenyhelyzetekben tudnak igazán fejlődni: „a legjobb edzés a verseny” tartja a mondás.

Összefoglalva: a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, és ezúton is szeretnénk megköszönni a Tatai AC vezetőségének a nagyvonalú támogatást, amivel megteremti számunkra a lehetőségeket.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069