A TAC

EGYESÜLETI SPORTISKOLA

Tatai AC

A TAC 2014. őszén egyesületi sportiskolát hozott létre négy sportágban. A kezdeményezés célja, hogy még szorosabbra fűzze a sportegyesület, az iskola és a szülők közötti viszonyt, mely a gyerek sportolása mellett a tanulás segítését is eredményezheti.

- az együttműködő iskolák szoros szakmai együttműködést alakíthatnak ki a tanulók sportoktatására vonatkozóan,

- a TAC közvetlenül kapcsolatba léphet a sportolni vágyó fiatalokkal, iskolai tanárokkal és a szülőkkel, így a lehető legkorábbi életkorban elkezdheti a tehetségek kinevelését,

- a diákok a saját iskoláik sportoktatásának keretein belül kezdhetik el a versenysportot is,

- a testnevelő tanárok az adott sportág szakképzett edzőjétől kapnak segítséget a sportoktatásban.

A tervek szerint az adott sportágakban – asztalitenisz, atlétika, kézilabda és labdarúgás - az utánpótlás-nevelés hat korcsoportjában (6-18 éves korig) a foglalkozások az egyesület kereteiben zajlanak, a kiválasztott edzők irányításával.

Az egyesületi sportiskola felépítése, szakemberek tevékenysége

A sportágak szakosztályokban dolgoznak – mint a felnőtteknél – ahol a különböző korosztályokkal egy-egy testnevelő, edző végzi a szakmai munkát, mozgatja és versenyezteti sportolóinkat különböző versenyrendszerben. A foglalkozások heti kettő, három, illetve négy órában történnek. A heti órakeret felhasználásának elosztását az adott napokra az ott dolgozó szakember határozza meg az életkori sajátosságok figyelembe vételével.

A szakosztályvezető, sportcsoportvezető egyben kapcsolattartó is a városi és városkörnyéki iskolákkal. Az ott dolgozó testnevelő tanárokkal konzultálva kiválasztják a tehetséges gyerekeket, és a megfelelő szakosztályhoz irányítják.

Együttműködés a sport területén

A TAC jelenleg az Eötvös József Gimnáziummal, a Kőkúti Általános Iskolával, a Vaszary János Általános Iskolával és a Jávorka Sándor szakiskolával működik szorosan együtt. Ez a szakmai munka mellett a sportlétesítmények közös használatát is jelenti.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069