JUDO

ÉRTÉKELŐ

Év végi értékelés – 2017. II. félév

Sikeres szereplés a korosztályos országos bajnokságokon, érmek, helyezések rangos versenyeken: 2017 második fél évében is folytatta kiemelkedő színvonalú munkáját a Tatai AC cselgáncs szakosztálya. A TAC judo csaknem három évvel ezelőtt indult újra, mára már csaknem hetvenen sportolnak a csapatban. A gyerekek nagy örömmel, igazi közösséget alkotva járnak le edzeni, az alkotó, jó hangulat kialakításában a szülők is nagy szerepet vállalnak – értékelte az elmúlt hónapokat Szeles Viktor edző.

Hogyan szerepeltek a TAC dzsúdósai 2017 második fél évében? Kérlek, értékeld az elmúlt hónapokat!

Szeles Viktor edző: - Az év második fele az országos bajnokságok jegyében telt. Reálisan nézve három gyerekünknek volt éremesélye az ob-n, közülük ketten, Kádár Adrián és Galambos Bernadett bronzérmet szerzett, igazolva az előzetes esélylatolgatásokat. Hufnágel Balázst vártam még éremközelbe, de sajnos volt egy rossz meccse, így most nem sikerült dobogóra állnia.

- A legkisebbeknél Tamás Virág lett ötödik helyezett. Virág esete azért érdekes, mert első meccsén a baji színekben induló, de már régóta nálunk edző Tölgyesi Rékával találkozott. Innen Réka jutott tovább, később pedig ezüstérmet szerzett. Jó hír, hogy az idei évtől Réka már tatai színekben versenyez.

- Hasonló a helyzet Asztalos Balázzsal, aki Oroszlányból érkezett hozzánk, 2018-tól ő is tataiként vesz részt a versenyeken. Szintén örvendetes hír, hogy az esztendő végén a nagyobbak sikeres övvizsgát tettek.

Az egyik legnagyobb tehetség, Galambos Bernadett hosszú sérülése után, csaknem egy éves kihagyást követően szeptemberben tért vissza, novemberben pedig már bronzérmes lett a serdülő országos bajnokságon. Bízhatunk a hasonló folytatásban?

- Detti augusztus óta edz, de szinte „törvényszerűen” rögtön megsérült a válla. Ismét egy hónapos kényszerszünet következett, így egy év kihagyás után. Végül hat heti edzéssel utazott el az országos bajnokságra, ahol bronzérmes lett. A 2018-as esztendőtől nem várunk sokat, mert egyrészt korosztályt váltott, az ifiknél pedig három évvel idősebbekkel is meg kell küzdenie. Másrészt pedig újra fel kell építeni: az első félév még ennek a szellemében telik el. Úgy gondolom, hogy októberben az ifjúsági B korcsoportos ob-n ismét éremesélyes lehet.

Méltán foglalkozunk sokat az utánpótlással, de természetesen felnőtt és masters versenyzőitek is vannak. Ők hogyan szerepeltek az elmúlt időben?

- A masters korosztály az év második felében nem indult judo versenyen, inkább a felkészülésnek szentelték az idejüket. Ennek ellenére volt sikerünk is, hiszen márciusban Tamtam Lajos az M2-es kategória 73 kilós súlycsoportjában második lett az országos bajnokságon, Rohodi Máriusz előbb ezüstérmet szerzett a grappling magyar bajnokságon, majd bronzérmes lett a sportág világbajnokságán. Jó hír, hogy a többi korcsoporthoz hasonlóan a masters korosztály létszáma is folyamatos növekedést mutat.

Több mint hatvanan sportolnak nálatok aktívan, és sokan készülnek arra, hogy újra visszatérjenek közétek. Az újraalakulás óta eltelt két évet hogyan értékelnéd?

- A 2017-es esztendőben a tagdíjfizetők létszáma elérte a hetven főt. A fő célkitűzéseinket teljesítettük, minden évben vannak magyar bajnoki érmeseink, diákolimpiai érmeseink, az utánpótlásban pedig sok olyan tehetséges gyerek van, akik nem érték még el a versenyzői kort. Úgy gondolom, hogy sikerült egy fantasztikus közösséget építenünk, amiben az edzőkön és a gyerekeken kívül hatalmas szerepe van a szülői munkaközösségnek. Olyan szülők vannak mögöttünk, akik látják és értékelik a befektetett munkát, és mindenki a saját lehetőségéhez képest hozzátesz valamit a fejlődésünkhöz.

Mik a célkitűzések 2018-ra?

- Az első és legfontosabb, hogy elkezdjük kialakítani új otthonunkat Tata kertvárosi városrészében. Addig szeretnénk tartani a létszámunkat, a gyereket pedig minél több sikerhez hozzásegíteni. Felvettük a kapcsolatot Tata testvérvárosának, a hollandiai Alkmaarnak a judo klubjával, ahonnan meghívást kaptunk az október 14-én rendezendő, jubileumi, 30. nemzetközi versenyükre. Érdekesség, hogy az első alkalommal rendezett Alkmaar Openen a tatai csapat nyerte meg a legjobbnak járó kupát 1989-ben. Akkor a mostani edzői csapatból Essősy Ákos és Szeles Viktor is részese volt a sikernek.

Korábbi értékelők:

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069