KÉZILABDA

ÉRTÉKELŐ

2017 - 2018 ősz

Értékelés – férfi kézilabda

Tizedik helyen végzett a Tatai AC férfi kézilabda csapata az NBI/B nyugati csoportjában. A jobb eredmény eléréséhez elsősorban a stabilitás és néhány bravúrgyőzelem hiányzott – értékelt az évet Sibalin Jakab vezetőedző. A csapat jelentős átalakulás előtt áll, az pedig, hogy ősszel végül melyik osztályban indulhat el, a következő hetekben dől el.

TAC: - Hihetetlen izgalmak után a bajnokságban végül a tizedik helyen végeztünk, úgy, hogy az őszi szezon után kilencedik helyről vágtunk neki a folytatásnak. Az előzetes elvárásokhoz képest hogyan értékeled a helyezést?

Sibalin Jakab vezetőedző: - Természetesen a magam, és úgy gondolom mindannyiunk számára csalódás ez a tizedik helyezés. Az előzetes várakozások alapján ennél előrébb, valahová a középmezőny első felébe szerettünk volna bekerülni.

A negyedik legkevesebb gólt kapta a csapat, a huszonhat meccs alapján átlagban 24.5-öt. Emellett mindössze 89 kiállítással az ötödik legsportszerűbb gárda lettünk. Hogyan értékeled a védekezést?

- A védekezésünk, úgy gondolom, összességében nem működött rosszul, talán a Veszprém U20 volt a kivétel, ahol nem funkcionált úgy, ahogyan terveztük. Annak jobban örültem volna, ha sportszerű keretek közt, de még keményebb védekezést mutatunk be.

A lőtt gólokat tekintve két csapatot előzünk meg, itt az átlag 23.6 gól/meccs. Egyéni teljesítményre lebontva legeredményesebb játékosaink, Györffi Márió és Kállai Martin 97, illetve 96 gólig jutottak. Ez a csapatrész hogyan teljesített?

- Sajnos nem tudtuk kellően kihasználni a védekezésünk előnyeit, kevés gyors gólt szereztünk, enélkül pedig nagyon nehéz dolgunk volt elöl. A másik sarkalatos pontnak pedig a gólhelyzeteink értékesítésének gyenge hatékonysága bizonyult. Az egyéni teljesítmények stabilitása hiányzott, egy mérkőzésen belül is óriási hullámzásaink voltak.

Volt-e bravúrnak értékelhető eredmény, és volt-e olyan találkozó, amit gyengébbnek ítélsz meg?

- Az előző évekkel ellentétben - amikor szintén voltak gyengébb mérkőzéseink -, ezeket egy-egy bravúrral ellensúlyozni tudtuk. Most tavasszal a PLER mérkőzés volt talán az egyetlen „félsiker”, itt igazán nem sokon múlott. A leggyengébb produkciónak egyértelműen a Csurgó U20 elleni bizonyult, hiszen ez a csapat összesen ezt a két pontot szerezte az egész bajnokságban.

A csapat jelentős átalakulás előtt áll: többen abbahagyják és távozók is vannak. Milyen típusú együttes szerepel az elképzeléseidben?

- Szeretnénk egy fiatalabb, gyorsabb játékot játszani tudó együttest kialakítani, de nagyon nehéz megvalósítani mindezt, mivel sajnos kevés a magyar játékos.

Az idei mezőnyben négy utánpótlás csapat, illetve két akadémia is játszott. Milyennek ítélted meg az NBI/B Nyugati csoportjának színvonalát?

- Az utánpótlásnak mindenképpen jót tett, hogy felnőttek közt is játszhattak. A dolog negatívuma az volt csupán, hogy a feljutást és a kiesést is nagyban befolyásolni tudták azáltal, hogy sok alkalommal más és más erősségű csapatokkal vettek részt a küzdelemben. A nyugati csoportból az előzetes várakozásoknak megfelelően az első három csapat kiemelkedett a mezőnyből. Véleményem szerint a végső sorrendet közöttük a rutin döntötte el a Vecsés javára.

Korábbi értékelők:

Értékelés – női kézilabda

Veretlenül nyerte meg a bajnoki címet a Tatai AC női kézilabda csapata a megyei bajnokságban, a gólkirálynő pedig Zink Viktória lett 155 góllal. A következő szezonban is a hasonlóan tudatos és eredményes játék a cél, emellett pedig folytatódik a fiatalok beépítése a nagy csapatba – mondta az évet értékelve Gubicza István vezetőedző.

TAC: - Bajnokként, veretlenül zártuk második szezonunkat a megyei bajnokságban. Tavaly harmadikok voltunk, a mostani bajnoki cím mennyire volt benne a csapatban előzetesen?

Gubicza István vezetőedző: - A TAC női kézilabdacsapata a 2017-2018-as bajnoki szezont a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban versenyezte. Az évadban 5 csapat nevezett: az Ács két csapattal, a Kisbér, a Környe és mi. Mivel az előző évben előttünk végzett két csapat nem indult (a Dorog II. feloszlott, az Esztergom feljutott az NBII-be), az ellenfelek ismeretében reális célkitűzésnek tűnt a bajnokság megnyerése.

A legkevesebb gólt kapta a csapat, 34 kiállítással pedig a középmezőnyben állunk. Hogyan értékeled a csapat őszi védekezését?

- Csapatunk egyik erőssége volt a védekezésünk, amit minden mérkőzés előtt külön kértem és hangsúlyoztam. A két belső pozícióban főleg Varga Bettina és Zink Viktória vitte a prímet kemény ütközéseikkel, jó ütemű fellépéseikkel. Természetesen az egész csapat nagyon hatékonyan és okosan védekezett. Kiemelném még a folyamatosan magas szintű kapusteljesítményt! Ezek nélkül nem tudtuk volna megvalósítani a másik erősségünket, a gyorsindításokat, lerohanásokat.

A mezőnyben mi dobtuk a legtöbb gólt, a gólkirályi címet 155 góllal Zink Viktória szerezte meg. A keretből összesen 19 játékos dobott gól, megítélésed szerint a támadósor hogyan teljesített?

- A gyors játékuknak köszönhetően mi lőttük a legtöbb gólt. A gólkirálynő Zink Viktória lett, de örömömre szolgált, hogy egyre többen kivették a részüket a szezon második felében a góllövésből beálló, szélső, lövő és irányító pozíciókból is.
Sajnos a szezonban két fiatal játékosunk komoly sérülést szenvedett. Őket szerettem volna beépíteni a csapatba. Ezt a teljes gyógyulásuk után valósítjuk meg. Ennek ellenére vannak ügyes trónkövetelők, akik már teljesítményükkel és hozzáállásukkal a felnőtt csapat tagjai.

Ifi csapatunk a felnőttekhez képest egy osztállyal feljebb indult, ősszel nyolc, tavasszal három pontot szereztek. Mi volt az elvárás és mennyire sikerült teljesíteni a kitűzött célokat?

- Az ifjúsági csapatunk a női ifjúsági III. osztályban indult. Előzetes várakozásom a középmezőny volt. Amennyiben a csapatból minden játékosra mindig számíthattam volna - edzéseken és mérkőzéseken -, ez a cél elérhető lett volna. Sajnos a sérülések, a hozzáállásbeli hiányosságok miatt az alsó harmadba kerültünk a tavaszi szezonban.

- Ezúton is szeretném megköszönni azoknak a játékosoknak, akik edzéslátogatottságukkal, a mérkőzéseken való részvételükkel (akár sérülten, betegen is) segítették csapatukat, egymást! Sajnos, többre hivatott játékosok váltak ki a csapatból – de hát „nem akarásnak nyögés a vége”!

Milyen igazolások/erősítések várhatók a szünetben? Milyen típusú csapat áll össze elképzeléseidben?

- Mivel a következő szezonban is a megyei bajnokságban fogunk szerepelni, nem tervezünk nagy változást a keretben. Bárkit szívesen látunk, aki fizikailag és emberileg vállalja a munkát, a mi értékrendünket. Számítok a sérültjeinkre, és bízom a mielőbbi felépülésükben. Az ifjúsági csapatban kellene néhány jó felfogású új játékos, akiket mielőbb beépíthetnék a csapatba!
Gratulálok a csapatomnak az elért eredményhez! Az ideinél több közös munkát és hasonló sikereket kívánok az előttünk álló szezonra!

Korábbi értékelők:

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069