KÉZILABDA

ÉRTÉKELŐ

2017 - 2018 ősz

Értékelés – férfi kézilabda

A kilencedik helyről várja a folytatást a Tatai AC férfi kézilabda csapata az NBI/B nyugati csoportjában. Sibalin Jakab vezetőedző tavasszal a játék minden elemében javulást vár, ami elég lehet ahhoz, hogy a sűrű középmezőnyben előrébb lépjünk.

TAC: - Az együttes tavaly nyolcadik lett, most az őszi szezon után a kilencedik helyről folytatjuk. Az előzetes elvárásokhoz képest hogyan értékeled a helyezést?

Sibalin Jakab vezetőedző: - Természetesen se én, se a csapat nem elégedett, sem a tabellán elfoglalt pozíciónkkal, sem a szerzett pontok számával. Az első négy helyezett után nagyon sűrű a mezőny, minden mérkőzésnek, minden pontnak óriási jelentősége van, lett volna.

A negyedik legkevesebb gólt kapta a csapat, a tizenhárom meccs alapján átlagban 24.8-at. Emellett 42 kiállítással az ötödik legsportszerűbb gárda lettünk. Hogyan értékeled a védekezést?

- A kapott gólokat tekintve még elfogadható lenne a fent említett statisztikai mutatónk. Mindezt úgy értük azonban el, hogy a védekezésünk és ezzel párhuzamosan a kapusteljesítményünk is elmaradt a tavalyi év hasonló időszakától. Sok gólt kaptunk a kihagyott helyzeteink utáni gyors indításokból. A kiállításaink egy része sem a keménységből adódott, túl sok volt a valamely védekezési hiba utáni pótcselekvésből adódó büntetés.

A lőtt gólokat tekintve két csapatot előzünk meg, itt az átlag 23.2. Egyéni teljesítményre lebontva legeredményesebb játékosunk, Kállai Martin 59 gólig jutott. Ez a csapatrész hogyan teljesített?

- Ez a csapatrészünk az, ahol a legtöbbet szükséges előre lépnünk tavasszal. Többet lőttünk kapura, mint az ellenfeleink, megvoltak a lehetőségeink, azonban az átlagos 56,44%-os helyzetkihasználásunk katasztrofálisnak mondható. A technikai hibáink számának csökkentése ugyancsak elengedhetetlen feladat a fejlődésünk, sikerességünk érdekében.

Volt-e bravúrnak értékelhető eredmény, és volt-e olyan találkozó, amit gyengébbnek ítélsz meg?

- Azt, hogy Veszprémben nyerni tudtunk a Telekom U20-as csapata ellen mindenképpen dicséretes, a Csurgó elleni vereség azonban a mai napig fájdalmas tüske számunkra, s a Százhalombatta elleni hazai vereség sem tartozik a szép emlékek közé.

Milyen igazolások/erősítések várhatók a szünetben?

- Az őszi csapattal vágunk neki a tavaszi idénynek is, szeretnénk egységesebbek, ütőképesebbek, kiegyensúlyozottabbak lenni.

Milyennek ítélted meg az NBI/B Nyugati csoportjának színvonalát?

- Idén nincs annyira kiemelkedő társaság, mint tavaly a Dabas volt. Az első négy csapat összeszokottabb, egy árnyalattal kiemelkedik a mezőnyből, mögöttük azonban minden lehetséges. Kissé szomorú, hogy kevés a fiatal, feltörekvő, ambiciózus játékos.

Korábbi értékelők:

Értékelés – női kézilabda

Vezeti a tabellát az őszi szezon után a Tatai AC női csapata a megyei bajnokságban. A lányok imponáló teljesítménnyel, összesen egy pontot veszítve állnak az élen. Ismét van utánpótlás együttesünk, a fiatalok jó mérkőzéseket játszva helytálltak csoportjukban. Gubicza István vezetőedző szerint a felnőtteknél reális cél az aranyérem, az ifiknél pedig egyelőre a folyamatos fejlődés a legfontosabb.

TAC: - Második szezonunkat kezdtük a megyei bajnokságban. Tavaly bronzérmesek voltunk, most félidőben az élen áll a csapat, az előzetes elvárásokhoz képest hogyan értékeled a helyezést?

Gubicza István vezetőedző: - A női kézilabda megyei bajnokságban második évadunkat kezdtük. Az előző évi tapasztalat alapján – ismerve az ellenfeleket- a bajnokság legerősebb csapatának nevezném a csapatunkat a megyében. Egy döntetlen és hét megnyert mérkőzéssel félidőben vezetjük a bajnokságot. A döntetlen fájó, nem játszottunk jól, nélkülöztük a gólkirálynőnket, mégis nyernünk kellett volna.

A legkevesebb gólt kapta a csapat, 17 kiállítással pedig a középmezőnyben állunk. Hogyan értékeled a csapat őszi védekezését?

- A mezőnyben mi dobtuk a legtöbb gólt, a találatok csaknem felét a góllövő listát toronymagasan vezető Zink Viktória szerezte.

A támadósor hogyan teljesített?

- Támadásban a gyors gólok mellett már átlövésekkel szerzünk találatokat, helyenként közönségszórakoztató játékkal. Támadásszervezésben Varga Bettina jeleskedett, egyre jobban összejátszva a góllövő listát vezető Zink Viktóriával.

Újra van utánpótlás csapatunk, az ifik ráadásul a felnőttekhez képest egy osztállyal feljebb indulnak. Náluk mi volt az elvárás és mennyire sikerült teljesíteni a kitűzött célokat?

- Utánpótlás csapatunk az ifjúsági III. osztályban indult. Nem ismerve az ellenfeleket, a középmezőnybe vártam a csapatot. Az első kör után kettészakadt a mezőny. Mi a második részhez tartozunk. Sajnos nagy szakadás van pontszámban előttünk, nagyon nehéz lenne jobb pozícióba kerülni. A mutatott játékunk alapján több mérkőzést kellett volna nyernünk; a sérülések, hiányzó játékosok - különösen az idegenbeli meccseken - negatívan befolyásolták eredményességünket. Én mégis elégedett vagyok a lányokkal, mert vannak nagyon motiváltak, szorgalmasak, akik szépen fejlődnek.

- Néhány ifjúsági korú játékosunk a felnőttek között is játszik, ez nagy terhet ró rájuk, hiszen volt, hogy az egyik mérkőzésről alig néhány óra múlva mentünk a másikra. Kiemelném Nyitrai Viktóriát, aki az ifi bajnokságban úgy vezeti a góllövő listát, hogy egy meccsen nem játszott.

Milyen igazolások/erősítések várhatók a szünetben?

- A szezont a jelenlegi kerettel folytatjuk. A felnőtt csapat összetétele kettős: van egy idősebb magja a csapatnak, akiket az ügyesebb fiatalokkal próbálunk kiegészíteni.

Milyennek ítélted meg a megyei bajnokság színvonalát?

- Az ifjúsági bajnokság nagyon jó játéklehetőséget biztosít a fiataljaink számára, pontosan le tudjuk mérni a helyünket. Az utánpótlás mérkőzéseken talán nem az eredmény számít mindig. A megyei felnőtt bajnokságban jelenleg nincsenek túlzottan erős ellenfeleink. Itt ezen a szinten jók vagyunk. Amennyiben a bajnokság megnyerésével jogot szereznénk a magasabb osztályra, nagyon el kellene gondolkozni a továbbiakon, hiszen legalább 3-4 húzóemberrel kellene erősítenünk.

Korábbi értékelők:

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069