LABDARÚGÁS

ÉRTÉKELŐ

2018 - 2019

Értékelés 2018/19 – Férfi felnőtt csapat

Küzdelmes bajnoki évet zárt a Tatai AC férfi felnőtt labdarúgó csapata a megyei első osztályban, a tavaly jelentős átalakuláson átment együttes 12-ik helyen végzett a tabellán. A jövőt a saját nevelésű fiatalokra építjük, bízunk bennük, de a jobb szerepléshez nekik is hinniük kell magukban – értékelte a sportévet Kele Zoltán vezetőedző.

Tatai AC: - A tavaly nyári nagy átalakulás után az őszi szezont a tizenkettedik helyen zártuk, és a bajnokság végén is ebben a pozícióban végeztünk. Mindent egybevetve hogyan értékeled a szezont?

Kele Zoltán vezetőedző: - A személyi állományban komoly változások következtek be. A csapatba, az ugyan tehetséges, de rutintalan U-19-es játékosainkat kellett beépíteni. Levonhatjuk a következtetést, hogy ilyen mértékű átalakulás sajnos, az eredmény rovására megy. A legnagyobb feladat a játékosok hitének, a jobb szereplés reményének az életben tartása volt. Ez csak részben sikerült. Csökkent az edzéslátogatottság, viszont a nagyobb belső feszültségeket tudtuk kezelni. A keret rutinos játékosokkal történő megerősítése szükséges, és továbbra is hinnünk kell a saját nevelésű fiataljainkban. A közösség újraépítése is az elkövetkezendő időszak feladata. Nem engedhetjük meg magunknak az ilyen gyenge szereplést, ez presztízskérdés. Célunk a csapat stabilizálása a megyei első osztályban.

A bajnokságban 63 gólt lőttünk, ez a nyolcadik legjobb mutató a mezőnyben. Legeredményesebb játékosunk a 22 éves Zuggó János lett 18 góllal. Hogyan értékeled a támadó szekciót teljesítményét?

- Csapatunk szervezetlensége és fiataljaink rutintalansága azt eredményezte, hogy helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt. A támadásainkat nehezen építettük fel, és ha ellenfeleink kapujáig eljutottunk, ott határozatlanok voltunk. Sokkal több edzésmunkát kellett volna végeznünk a hatékonyságunk érdekében. Mindazonáltal reménysugárt nyújthatnak a szárnyaikat bontogató fiataljaink. Ehhez hinnünk kell bennük, és nekik is magukban.

Összesen 80 gólt kaptunk, ezzel csak az egész évben óriási gondokkal küzdő Ácsot és a közvetlenül mögöttünk végzett Nagyigmándot előztük meg. Ezzel együtt nem kaptunk kimagaslóan sok sárga lapot és a kiállítások száma is az elfogadható 5-nél állt meg. Megítélésed szerint a védelem hogyan teljesített?

- Sajnos vannak hiányposztjaink, és ennek a csapatrésznek az összecsiszolása sem következhetett be. A kollektív védekezést még nem tudja végrehajtani a csapat. A védekezésünkből több alapképesség is hiányzott. Mint például: fegyelem, agresszivitás, sebesség. Alázatosan, egymást tisztelve, és kisegítve lehetünk csak eredményesebbek.

Milyen igazolásokat/erősítéseket terveztek a nyári szünetben?

- Minden csapatrész megerősítése szükséges! Egy rutinos belső védő, szervező, technikailag képzett irányító középpályás, nagy munkabírással rendelkező védekező középpályás, befejező center, és/vagy szélső támadó mindenképpen nélkülözhetetlen a csapatunkba.

Idény közben birtokba vettük az új pályát. Mik az első tapasztalatok, hogyan fogadták a játékosok és a nézők, hogy újra igazi otthonra lelt a Tatai AC labdarúgó szakosztálya?

- Az egész szakosztály nagyon várta már, hogy legyen egy saját birodalmunk, és ne vendégként lépjünk fel saját városunkban. Van még mit tenni az infrastruktúra fejlesztéséért, de ennek is örülünk. Fontos volt már egy, a közösségi élet helyszínét biztosító bázis kialakítása. További cél, hogy sikeresebb szereplésünkkel egyre több tatai szurkolót csábítsunk ki az új helyünkre.

Értékelés 2018/19 – Labdarúgás utánpótlás

Bajnoki cím, ezüst- és bronzérmek: idén is sikeres évet zártak a Tatai AC labdarúgó szakosztályának utánpótlás csapatai. Csákány József szakosztályvezető szerint az eredmények mellett büszkék lehetünk arra is, hogy a labdarúgáson keresztül a gyerekek megszerették a sportot, a rendszeres testmozgás pedig egészséges életmódra neveli a fiatalokat.

Tatai AC: - Az őszi szezon után négy utánpótlás csapatunk is az élről várhatta a tavaszi folytatást. Női U17-es együttesünk bajnok lett, U15-ben és U19-ben pedig ezüstöt nyertünk. A fiúknál U14-es és U19-es csapatunk harmadik helyet ért el, míg U16-ban az ötödik helyen zártunk. Hogyan értékeled az utánpótlásban zajló munkát?

Csákány József szakosztályvezető: - Egy újabb nagyszerű szezonon vagyunk túl és utánpótlás csapataink, szinte már rendszeresen ismét bizonyítottak és az egyesület nevéhez méltón szerepeltek! Ugyan „csak” egy bajnoki címet szereztek alakulataink, de kisebb szerencsével ez akár négy is lehetett volna, ami azt jelenti, hogy több bajnokságban is végig kiélezett küzdelemben tartottuk csapatainkat. Külön kiemelném lány együtteseinket, akik erőn felül teljesítve az elmúlt szezonban már három korosztályban is nagyszerűen teljesítettek és a szakosztály idei legnagyobb sikereit érték el.

- U19-es csapatunk új felállásban is ott volt a legjobbak között és a három bajnoki címet, valamint egy ezüstérmet követően az idei bronz is nagyon szépen csillog. Az elmúlt évi U14 bajnoki címet követően szinte egy egész csapatra való játékosunk távozott és másik egyesületben, magasabb osztályban folytatta, (sikeresen, amire mi is büszkék vagyunk) ennek ellenére őszi bajnokként a szezon végére harmadik helyezés parádés teljesítmény fiataljainktól. A labdarúgás mellett futsalban is eredményes évet zártunk, ahol szinte minden nevezett korcsoportban a megyei döntőkig jutottunk.

- Jó érzés látni és megélni, hogy évről évre változó korosztályokkal, de szinte változatlan sikerekkel zárjuk az adott bajnoki esztendőt, ami nagyon nagy dolog! Örülök, hogy vannak még gyerekek és szerencsére nem is kevés, akik az egyéb elektronikai kütyük mellett komoly figyelmet és nem kevesebb időt fordítanak a sportra és abban igazi csapatként sikeresek is tudnak lenni. Feladatunk, ebben az életstílusban tartani őket és a labdarúgás segítségével az egészséges életmódra nevelni. Ez a mi legfontosabb küldetésünk.

A fiataloknál kiemelten fontos a felmenő rendszerű képzés: az U14 alatti korosztályok hogyan szerepeltek?

- Nagyszerű alapokkal rendelkezünk és ehhez megfelelő létszámmal is dolgozhatnak edzőkollégáim. Ennek köszönhetően az elmúlt tavasszal U11 és U13 korosztályos csapataink az alközponti tornák mellett már a régiós kiemelt rendezvényeken és képviselhették egyesületünket, ami elismerése a szakosztályunkban folyó jó és eredményes munkának!

- Az MLSZ által szervezett események mellett nagyon sok rangos tornán szerepeltünk és U11-es csapatunkkal még Olaszországba is eljutottunk egy nemzetközi fesztiválra. Szeretnénk ezen a vonalon továbbhaladni csapatainkkal és a lehető legmagasabb szinten gyakoroltatni a hétközi foglalkozásokon begyakoroltakat, mert ebből profitálhat később minden bajnoki rendszerben érdekelt csapatunk. Nagy öröm számomra, hogy az újraindulásunk óta eltelt időben az U7 korosztályban anno nevelkedett labdarúgóink mára már a nagyszerű sikereket elérő U14 korosztályos csapatunk alapemberei vagy az akkor még ifjú labdarúgó palántáink immár a felnőtt keret tagjai. Azt hiszem, ez mindent elmond szakmai munkánkról és elhivatottságunkról.

Hajrá Tata! Hajrá TAC!

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069