RÖPLABDA

ÉRTÉKELŐ

Fejlődik, erősödik a TAC női röplabda szakosztálya

Nagy átalakulás után sikeres fél évet zárt a Tatai AC női röplabda szakosztálya. Jórészt fiatalokból álló felnőtt csapatunk helytállt az NBII nyugati csoportjában, utánpótlás együtteseink pedig folyamatosan fejlődnek és egyre eredményesebben szerepelnek a bajnokságokban. „Hasonló szellemben szeretnénk folytatni a munkát 2019-ben is, ehhez a játékosanyag és a szakembergárda is adott” – értékelte 2018 második fél évét Tálosné Rozsinszky Rita szakosztályvezető.

TAC: - Felnőtt csapatunk jelentősen átalakult a nyáron. Önálló tatai együttesként indultunk az NBII nyugati csoportjában, ahol az őszi mérkőzések után a nyolcadik helyen állunk a tizenkét fős mezőnyben. Hogyan értékeled a helyezést?

Tálosné Rozsinszky Rita szakosztályvezető: - Az egyik oldalon elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen az átalakulással az utánpótlás játékosaink játszanak a felnőtt csapatban. Ezzel elértük a célunkat, saját nevelésű játékosok kapnak lehetőséget a felnőtt mezőnyben. A 14-18 éves lányaink, a korukból adódóan, még nem elég rutinosak, ezért állunk a 8. helyen. A másik oldalon kicsit jobb eredményt vártam tőlük, mert tehetséges, jó képességű csapatról van szó. Remélem, a tavaszi fordulókon bebizonyítják ezt.

Utánpótlás csapatot indítottunk U19, U15 és U13-ban, milyen mérleget lehet vonni a fiatalok elmúlt fél évéről?

Az U19-es csapatot az első osztályban indítottuk. Rajtuk nagy teher, hiszen még az NBII-ben is helyt kell állni. Jelenleg a csoportjukban a 3. helyen állnak, több sérültünk is volt, ami meglátszik az eredményen. Januárban lesz itthon, Tatán játsszák a csapatok a következő kört, ahol eldől a csoport sorrendje és, hogy milyen ágon folytatjuk.

Az U13-as és U15-ös csapatokat másodosztályban neveztük, mert sok a kezdő játékos közöttük. Jelenleg U15-ös korosztályban megnyertük az összes mérkőzést és csoportelsők vagyunk. Az U13-as csapatunk ezüstérmes lett a veszprémi tornán.

Mik a szakosztály előtt álló legfontosabb feladatok 2019-ben?

Büszke vagyok minden játékosunkra, hiszen maximálisan helyt állnak a versenyeken. Büszke vagyok edzőinkre is lelkiismeretes, jó munkájukért. Játékosaink szeretnek edzésre járni, fejlődésük nyomon követhető. A szezon második felében is ezt az utat szeretnénk folytatni, a csapatszellemet erősítve.

Korábbi értékelők:

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069