RÖPLABDA

ÉRTÉKELŐ

Értékelés 2018. I. félév

Harmadik helyen végzett a felnőtt csapat az NBII-ben, szép sikereket ért el az utánpótlás:

kiemelkedő szezont zárt a Tatai AC női röplabda szakosztálya. A cél az értékek megtartása és a tömegbázis szélesítése – értékelte az elmúlt hónapokat Tálosné Rozsinszky Rita, a szakosztály vezetője.

Bronzérmes lett a felnőtt női csapat az NBII-ben, hogyan értékeled a teljesítményüket?

Tálosné Rozsinszky Rita szakosztályvezető: - Szabó Gergely edzőnek nehéz feladata volt a bajnokság kezdetekor, három különböző csoportból kellett egységessé kovácsolnia a csapatot.

A csapatot rutinos tatabányai, győri és tatai U16-os korosztályú játékosok alkotják, akik teljesen eltérő technikai és taktikai felkészültséggel rendelkeztek.

Jól látható volt a fokozatos fejlődés, meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtottak a lányok. A fiatalok felvették a ritmust, egyre több játéklehetőséghez jutottak. Az utolsó fordulókban már nagyon közel jutottak az első és második helyezett csapathoz, mindkettőtől kemény küzdelemben 3:2-re kaptak ki.

Az egész csapat és az edzőjük is remek teljesítményt nyújtottak, abszolút felülmúlták várakozásainkat.

Utánpótlás szinten is komoly eredményeket értünk el idén: az U13-as csapat 5. helyezést szerzett el az Országos Mini Kupán. Hol tart az ő fejlődésük?

Az U13-as csapatunk is szépen fejlődik, tele van tehetséges gyerekkel. A koncentráció és a fegyelmezett játék, amit idáig hiányoltam, végre megjelent az OMK mérkőzésein és ezért tudtak ilyen szép eredményt elérni. Az Országos Mini Bajnokságban pontosan a középmezőnyben végeztünk, 50 csapatból a 25. helyezést értük el. Ezért is volt kiváló teljesítmény a kupán megszerzett 5. hely.

Ugyancsak örömteli hír, hogy Gubik Hanna első TAC-os röplabdázóként bekerült az U15-ös magyar válogatottba. Hanna igazi röplabdás családból jön, hogyan látod, meddig juthat el a fiatal játékos?

Gubik Hanna és Bátori Blanka ebben a szezonban igazoltak hozzánk, mindketten igazi sportolók, röplabdások. Hanna 14 éves, nagy küzdő, imádja a röplabdát, minden lehetőséget megragad, hogy játszhasson: teremben a felnőtt NBII-es és az U19-es csapat tagja, télen megnyerte az első hóröplabda versenyt a párjával, nyáron pedig folyamatosan szerzi az érmeket strandröplabdában: U18-as korosztályban Blankával az egyik fordulóban első helyezést értek el. Azt hiszem, ez az elkötelezettség a legfontosabb, ha valaki messzire akar jutni sportágában.

Idén öt éves a szakosztály, a mini jubileum kapcsán milyen mérleget lehet vonni? Mik a szakosztály előtt álló legfontosabb feladatok 2018 második felében?

A szakosztály fejlődése az elmúlt 5 évben nem volt töretlen, voltak hullámvölgyek és kimagasló eredmények egyaránt, néha meg kellett küzdenünk pár akadállyal. Azt hiszem, az élet ilyen, mindig tovább kell lépni. Ez eddig sikerült, most már elmondhatjuk, hogy kinőttünk a gyerekcipőből, már vannak igazi röplabdásaink. Büszke vagyok a játékosainkra, akik minden nehézség ellenére kitartottak és játszottak csapatainkban.

A legfontosabb feladatunk a toborzás, a tömegbázis növelése, hogy csapatainknak legyen utánpótlása, legyen, aki a nyomdokaikba lép.

Korábbi értékelők:

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069