RÖPLABDA

ÉRTÉKELŐ

2017 - 2018

Hogyan fejlődött a szakosztály 2017 második fél évében (létszám, edzők)?

A szakosztály létszáma nőtt az előző szezonhoz képest. Az utánpótlásban jelenleg 2 edzővel dolgozunk, ami kevés a megoldandó feladatokhoz. Így az idén nem toboroztunk új tagokat. A mini-gyermek korosztályt Bácskai Györgyi vette át, a serdülőket Szűcs István kollégám. A felnőtt és az ifi csapatunk edzője Szabó Gergely.

Egyik legörömtelibb fejlemény, hogy újra van felnőtt csapatunk. Hogyan sikerült megtenni ezt a nagy előrelépést?

A tavalyi sportévad végén megkeresett a győri SZESE sportegyesület, hogy szeretnének együttműködést kötni velünk egy felnőtt csapat indításához az NBII-ben. Az ő játékosaikkal, a mi régi csapatunk 4 tagjával és a legjobb serdülő játékosainkkal összeállt egy ütőképes csapat. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, hiszen az utánpótlásunk elérkezett erre a szintre, és mivel a környéken nincsen felnőtt csapat, így ez egy nagy lehetőség számukra a továbblépéshez.

A csapat kifejezetten jól szerepel az NBII-ben, túlvagyunk a bajnokság alapszakaszának a felén, és a lányok dobogóközelből várják a folytatást. Hogyan látod a csapat fejlődését?

Az elején az edzőnek nem volt könnyű dolga a csapat egységének megteremtésében, hiszen 3 teljesen különböző csoportból kellett összekovácsolnia az új csapatot. A lányok nagy elszántsággal kezdték a felkészülést az augusztusi edzőtáborban. Kitartó és kemény edzésmunkával lassan kialakult a csapat és meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtottak. A lendületet két komolyabb sérülés kicsit megakasztotta, de sikerült túllépni rajta. Tudtuk, hogy ez egy jó képességű csapat, és kíváncsian vártuk, hogy ki tudják-e bontakoztatni a tudásukat ebben a nem könnyű helyzetben.

Az Országos Ifjúsági Bajnokságban is indult csapatunk, illetve a mini bajnokságban is részt veszünk. Milyen mérleget lehet vonni a fiatalok elmúlt fél évéről?

Az utánpótlásunk mindkét korosztályban ügyes, eddig kevés volt a meccsrutinjuk, ami az eredményeken is meglátszik. Jelenleg az ifivel a középmezőnyben vagyunk, amivel teljesítették az elvárásainkat. Tőlük a következő szezonban várunk el nagyon jó eredményt. Az U13-as korosztályunk szépen szerepel az országos bajnokságban, a 20. hely körül vannak kb. 60 csapatból.

Mik a szakosztály előtt álló legfontosabb feladatok 2018-ban?

Ettől a szezontól kezdve a röplabda bekerült a TAO-s sportágak közé, ezzel kitűnő lehetőséget kaptunk a szakosztály fejlesztéséhez. Tavasszal alapvető és új edzéssegítő sporteszközöket vásárolunk.

Legfontosabb feladatunk egy új edző keresése és integrálása a szakosztály életébe.

Korábbi értékelők:

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069