SZABADIDŐSPORT

ÉRTÉKELŐ

Év végi értékelés – szabadidősport

Rendszeresség, kiszámíthatóság, tervezhetőség: ez a három tulajdonság jellemzi leginkább a Tatai AC nagy népszerűségnek örvendő szabadidősport szakosztályát. Már a jövő évi naptár is készen áll, bízom a hasonló jó folytatásban – értékelte az elmúlt fél évet Horváth Zoltán szakosztályvezető.

TAC: 2018 második fél évében hol, milyen eseményeken vettek részt a TAC szabadidősport szakosztály tagjai?

- Horváth Zoltán szakosztályvezető: A TAC szabadidősport szakosztálya évek óta, vagyis megalakulása óta éves „Eseménynaptár” alapján működik. Ez egyfajta rendszeres programkínálatot jelent, vagyis kiszámíthatóságot, tervezhetőséget. Egyben biztosítja a nem esetenkénti, hanem a rendszeressé váló testmozgást mindenki számára, akár sétáról, futásról, gyaloglásról, szörfözésről, túrázásról is legyen szó.

2018 második felében is rendszeres lehetőséget biztosítottunk a szörfözés, a futás, gyaloglás és a nordic walkingezés kedvelői számára. A rendszerességen van a hangsúly, hiszen a szervezetnek, a testnek éppen erre van szüksége – és ennek mértékét már az ember határozza meg, ki mennyit bír, illetve mennyi az, ami jól esik. Az egészség csak így biztosítható!

Ami az egyes szakágakat illeti: kiemelhető a szinte naponta kínált Nordic Walking a Cseke-tónál. Varga Zsuzsanna a hét három, de akár négy napján is készen áll és vezeti, kíséri a vállalkozó kedvűeket, Horváthné Hörömpöli Éva pedig szintén egyeztetett időben segít az érdeklődőknek.

A szeptemberi Tó-futás és az október első szombatján esedékes Gyalogló Világnap általában 100-200 érdeklődőt vonz. A programok az Ökoturisztikai Központtól indulnak, a választható távok pedig minden esetben 5, 10, illetve 20 km-en belül vannak – ami nagyon kedvező és vonzó. De a Csuló-futás és a Szilveszteri Futás is a népszerűségi lista élén van, vagyis mind a négy esemény ott van az őszi kedvencek között.

A szörfösök természetszerűleg inkább a jó, a szép idő, vagyis a nyár és a kora ősz kedvelt szakági napjait kínálják Tóth Dénes szakág vezetővel az élen.

Hogyan alakult a TAC szabadidősport szakosztályában működő szakágak létszáma az elmúlt hónapokban?

- Horváth Zoltán: A TAC szabadidősport szakosztályának regisztrált létszáma pontosan 85 fő, melynek 60%-át a gyalogosok és a nordic walkingosok, 40%-át a „vizesek” adják. Ők a szörfösök, illetve a szakághoz tartozó különböző szörfös sportot űzők.

Milyen programok várják az elkövetkező hónapokban a szakosztály tagjait, illetve az érdeklődőket?

- A 2019-es kínálat „gerince” adott, hiszen a magas sorszám igazolja, hogy több évtizedes a Tatai Tó-futás és a Tatai Minimarathon. Nagy szakértői a rendezés-szervezésnek a TAC atlétikai szakosztálya és talán mindenekelőtt a FUK, vagyis a Fiatal Utazók Klubja vagy, ahogy ma már sokan emlegetik, a Felnőtt Utazók Klubja. Szakértelmük, támogatásuk és segítségük nagyon sokat ér a hozzájuk fordulók részére, legyenek akár kezdők vagy akár rutinos, gyakorlott amatőr vagy minősített sportolók!

Figyelmébe lehet mindenkinek ajánlani a márciusi Tavaszi IVV Túrát, a májusi Tó-futást, az augusztusi Tatai Minimarathont, és folytathatnánk.

Ha meglesz pl. a Nagy Sportágválasztó dátuma és más események konkrét időpontja, azok természetesen felkerülnek a TAC honlapjára is. Hamarosan frissítjük a szakágvezetők, túravezetők elérhetőségét is, így az érdeklődök – ahogyan eddig is - bátran fordulhatnak hozzájuk.

Mit lehet még kiemelni az elmúlt hónapok történései közül?

Horváth Zoltán: - Örömteli, hogy a Tatabányai VOLÁN SE önkéntes minősített túravezetői és útjelzés festői közül többen a TAC szakosztály tagjaivá is váltak. Kiegészülve a folyamatosan érkező „újakkal” elismerésre méltó technikai munkát produkáltak: a többi között felújították a Tatai IVV 10 és 20 km-es útvonalait. Munkájuknak köszönhetően (IVV, Zöld, Kék teli körök felfestése) az útvonalak biztonságossá váltak, konkrétan nem lehet rajtuk eltévedni! Minden nevet lehetetlenség felsorolni, de ki kell emelni Kovács Tímeát és Karczagi Róbertet, akik remek teljesítménnyel végezték el ezeket a technikai önkéntes munkákat, minden elismerést megérdemelnek!

A TAC önkéntesei a fentieken kívül még a Tata – Szomód – Kőpite – Dunaalmás Zöld turistajelzést is felújították, egyúttal védnökséget is vállaltak az útvonal felett.

Korábbi értékelők:

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Links

Website builder
Download for Windows
Download for Mac

Feedback

Please send us your ideas, bug reports, suggestions! Any feedback would be appreciated.