VERSENYSPORT

Kézilabda


A TAC kézilabda szakosztálya 1973-ban alakult meg.

A férfi csapat eddig kétszer, a 2007/08-as és a 2011/12-es játszott az élvonalban. 2012 óta az NB I/B Nyugati csoportjában szerepel.

A férfi csapat a Magyar Kupában eddig kétszer, 2012-ben és 2013-ban a legjobb nyolc közé jutott. A legjobb négy közé jutásért mindkét alkalommal az MKB Veszprém volt az ellenfél.

A női szakág a kilencvenes évek közepén megszűnt, 2012-ben indult újra, újoncként a negyedik helyet szerezték meg az NBII-ben. 2015-ben és 2016-ban a csapat második helyen végzett az NBII északi csoportjában, majd egy jelentős átszervezés után jelenleg a megyei bajnokságban szerepel.

A csapat 2012-ben a bejutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Labdarúgás


A labdarúgó csapatot 2012-ben szerveztük újra, újoncként megnyertük a megyei III-ik osztályt, majd a következő évben megyei II-t. A csapat azóta a megyei I. vonalban szerepel.

Az U19-es csapat 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is bajnoki címet nyert.

Asztalitenisz


A szakosztály 2011. július 1-je óta működik újra a Tatai Atlétikai Club teljes jogú tagjaként. Az egyesületnek a ’80-as évek elejéig volt asztalitenisz szakosztálya, amelynek a jelenlegi tagok közül többen is versenyzői voltak. Örvendetes, hogy több tatai és környékbeli lakos, aki korábban versenyszerűen vagy hobbiszerűen pingpongozott, csatlakozott a szakosztályhoz.

A szakosztály legmagasabban jegyzett csapata, a TAC I., idén, története során először, feljutott az NBI-be.

A TAC II. az NBIII-ban, a TAC III. és IV. a megyei bajnokságokban indult.

A szakosztályban a jó eredmények mellett továbbra is a minőségi utánpótlás nevelése és a jó közösség kialakítása a cél.

Röplabda


A TAC történetében 2013-ban először indult röplabda szakosztály. A szakosztály felmenő rendszerben bővül.

2017-ben a győri SZESE-vel együttműködve TAC-SZESE néven felnőtt női csapatot indítottunk az NBII-ben.

Atlétika


Szakosztályunkat 2012 szeptemberében hívtuk életre, 2014. február közepétől hivatalosan is a Magyar Atlétikai Szövetség tagjai lettünk, így megkezdhettük a komolyabb versenyekre való felkészítő munkát.

Az óvodásoktól, az általános- és középiskolásokon át, a felnőtt és szenior korúakig továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik a sport és a mozgás rendszeres művelésével egyfajta sportos-egészséges, cívis életmód-filozófiát szeretnének kialakítani.

Szabadidősport


A szabadidősport szakosztályban három szakág kapott helyet: a nordic walking, a természetjárás és a szörf. A cél közös, az egészség megőrzése és a családok mozgósítása, a szabadidő hasznos eltöltése. A szakágakhoz mindenki korra, nemre való tekintet nélkül csatlakozhat. Az itt eltöltött idő nem a versenyzésről szól, hanem a tartalmas és aktív időtöltésről az egészség érdekében.

Aikido


Az Aikido Alapítvány 1993-ban jött létre. Központja Tatán van, de az országban számos helyen megtalálhatók klubjai, így Budapesten, Komlón, Oroszlányban, Veszprémben, valamint külföldön is: Rév-Komáromban és Londonban.

A technikai vezető Elsner László 5. danos mester, az alapítvány szakmai ellenőrzését Fujita Masatake 8. danos mester, a tokiói Hombu Dojo (az aikido világközpontja) instruktora végzi. Rendszeresen ellátogat hazánkba, edzőtáborokat, továbbképzéseket tart, vizsgáztat. Ő biztosítja az eredeti, autentikus japán vonalat, mely az alapító, Uesiba Morihei elképzeléseinek megfelelően kínálja számunkra a fejlődés útját.

Birkózás


2012 őszén és 2013 elején ellátogattunk a tatai általános iskolákba és toborzókat szerveztünk, amelyek során látványos bemutatókat tartottunk az alsó tagozatos tanulók részére. Így alakult ki a ma már állandónak mondható létszám: 12-14 fő. A jövőbeni céljaink között szerepel, hogy újabb toborzókat szervezünk ősszel az iskolákban, óvodákban. A szakosztály 2015-ben megszerezte első országos érmét.

Kerékpár


Öt szakágban, művészi kerékpárban, kerékpárfociban és triálban, BMX-ben és Mountain Bike-ban várjuk az érdeklődőket. A szakosztályban az utánpótlás-nevelés és versenysport mellett fontos cél, hogy minél többen kapjanak kedvet a kerékpározáshoz Tatán és környékén.

Judo


15 év után a Tatai AC színeiben indult újra a judo szakosztály Tatán. 2015 szeptembere óta 70 fősre bővült a létszám, a csapat sikeresen szerepel a korosztályos versenyeken.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069