INTERJÚ - CIKK

Sportcsarnok

Harsányi Gergely

Harsányi Gergely igazi példakép lehet

2018. július

Sokszoros válogatott kézilabdázót igazolt a TAC

Harsányi Gergely, a Grundfos Tatabánya 179-szeres válogatott kézilabdázója a Tatai Atlétikai Club NB I/B-s kézilabda csapatához szerződött.

Az NB I-ben töltött több, mint két évtizedben csaknem ezerötszáz góllal járult hozzá csapatai sikeres szerepléseihez. 2002-ben húzta először magára a címeres mezt, két olimpián, négy világbajnokságon és két Európa-bajnokságon szerepelt a nemzeti együttesben.

A 37 éves klasszis profi pályafutását szülővárosában, Nyíregyházán kezdte, 17 évesen itt lőtte első NBI-es gólját. 1999-ben az Elektromoshoz (későbbi PLER) szerződött. A 2007/08-as idényben a kétszeres EHF-kupa győztes német Göppingen gárdájában játszott, majd következett az FTC, végül pedig a Tatabánya együttese. 2010 tavaszától megszakítás nélkül nyolc és fél évet játszott a – tatai kézilabda kedvelők által is sokat látogatott – Grundfos Tatabánya kézilabda csapatában.

A 2004-es athéni és a 2012-es londoni olimpián tagja volt a negyedik helyet elért csapatnak, ezen kívül még négy világ- és két Európa-bajnokságon képviselte hazánkat.

2012-ben Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Arra a kérdésre, hogy miért mondott igent a TAC felkérésének, a népszerű Geri elmondta: „A sportolók fizikai és pszichés állapotát, adottságait vizsgáló és fejlesztő rendszerrel, a Yellow Road Systemmel kezdtem el foglalkozni, amely rengeteg időt igényel, így ez a tevékenység már nem volt összeegyeztethető az élsporttal. Az élsport befejezése után, a nyári pihenő közben jött a megkeresés a TAC-tól, hogy a munkám mellett tudnék-e segíteni. A feltöltődést követően igent mondtam a felkérésre."

A klasszis hozzátette: „Azt várom, hogy lehetőségeim szerint segítsem a jobb eredményességet. Ugyanis a pályán csak a teljesítmény számít, ez határozza meg az eredményt is. Az NB I/B a folyamatos erősödés és színvonal emelkedés útján van. Tehát igyekszem a játékommal és az évek alatt megszerzett mentalitásommal ebben sokat segíteni, példát mutatni. Az elvem, hogy legyen mindenkinek felelőssége a pályán. Azon leszek, hogy ahol szükség lesz rám, segítsek.”

Somogyvári Tamás, a TAC kézilabda szakosztályának vezetője szerint nagy siker Harsányi Gergely leigazolása:

„A koncepciónkat jónak tartotta és az utánpótlás építéshez is szívesen adja nevét. Tapasztalatával vezéregyéniség lehet a pályán és az öltözőben egyaránt, így fazont is adhat csapatunknak. Jó hozzáállású, nagy játékintelligenciájú játékosunk lesz Harsányi Geri, nekünk ez elengedhetetlen a TAC kézilabda jövőjének építéséhez” – fogalmazott a szakosztályvezető.

Vámosi László

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069