INTERJÚ - CIKK

Sportcsarnok

Benis Bence

Klasszis játékos érkezett a TAC kézilabdacsapatához

2018. július

Benis Bence visszatért Tatára!

A nagy tapasztalatokkal bíró, tatabányai nevelésű, a Tatabányát, Gyöngyöst, Mezőkövesdet, Orosházát és az FTC-t megjárt 29 éves játékos a következő szezonban a Tatai AC-t erősíti. Bence átlövő és szélső poszton fogja erősíteni a következő szezonnak komoly tervekkel nekiinduló fekete-fehér együttest.

Benis Bence három idényben már erősítette a TAC-ot. Először alig 16 évesen, 2005 szeptemberében lépett pályára tatai színekben, a PLER II. ellen 37-24-re megnyert NBI/B-s találkozón három góllal vette ki a részét a győzelemből. A kettős igazolással nálunk játszó szélső egy hónappal később az NBI-ben is debütált a Tatabánya együttesében. A következő szezonban egy találkozón szerepelt a TAC-ban, majd néhány év elteltével, 2011/12-ben tért vissza az akkor NBI-ben játszó Tatai AC-ba.

Pályafutása során több mint 200 NBI-es találkozót vívott meg, játszott a Tatabánya, a Gyöngyös, a Mezőkövesd, az Orosháza és az FTC gárdájában. Korosztályos válogatottként csapattársa volt Lékai Máté, Balogh Zsolt és többek mellett Lele Ákos is. Főiskolás korában tagja volt a világbajnokságot nyert magyar főiskolás válogatottnak is.
Bence jól ismeri a tatai közeget, amikor csak tehette, megnézte a tataiak hazai meccseit. Tudását több első osztályú csapatban kamatoztatta, kimondottan profi mentalitású, igazi csapatember.

„Örömmel jöttem Tatára, segíteni szeretnék, hogy a városnak még jobb csapata legyen. Tetszett a TAC elképzelése a jövőt illetően, ez nagy kihívás számomra is, hiszen egy erős és stabil csapat játékosa lehetek. A szakosztályban pedig szerepet fogok vállalni az utánpótlásképzésben is” – mondta bemutatkozása alkalmából.

A TAC kézilabda szakosztálya további erősítéseken dolgozik, a kiszemeltekkel már előrehaladottak a tárgyalások.

„Az elmúlt hónapokban olyan játékosokkal tárgyaltunk, akik erősítést jelentenek a csapatnak, így kezdeményeztünk beszélgetést Benis Bencével is. Tapasztalt játékosok mellett több fiatal játékos érkezik a Grundfos Tatabánya együtteséből. Az új játékosokkal jelentősen megerősödünk, így reális célként jelölhetjük meg az NB I/B-ben az élmezőnyhöz való tartozást” – vázolta a terveket Somogyvári Tamás, a TAC kézilabda szakosztályának vezetője.

A szakosztályvezető egyúttal reményét fejezte ki, hogy a csapat lelkes szurkolói továbbra is biztatják az alaposan átalakuló együttest és a következő szezonban az eddiginél is nagyobb számban látogatnak ki a lelátókra.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069