FILOZÓFIÁNK

Klubunk legfőbb célja, hogy minél többen sportoljanak Tata városában. Ez összhangban van a Nemzeti Sportstratégia célkitűzésével, amely a sportoló lakosság arányát a korábbi 16 százalékról 24 százalékra tervezi növelni 2020-ig.

A Sportstratégia alapján megalkotott városi sportkoncepciónak számos olyan célja van, amelyek megvalósításában a TAC komoly szerepet tud vállalni hosszú távon. Ezek közé tartozik egy multifunkcionális sportpálya kialakítása, illetve a Tatai Olimpiai Központtal történő együttműködés szorosabbá tétele.

A Tatai AC szakmai tapasztalatával segíti a kiemelt városi sportrendezvények színvonalas lebonyolítását, a hagyományos, nagy tömegeket megmozgató események megszervezését. Ez része annak az együttműködésnek, amelyben az önkormányzattal közösen készíti elő a sportfejlesztéseket, különösen a sportszervezeteket segítő pályázatokat. A TAC szakemberei az új városi sportlétesítmények EU-szabvány szerinti kialakításában is segítségére tudnak lenni a városnak.

A TAC közre kíván működni a sport és az egészséges életmód népszerűsítésében a helyi médiában. Ennek egyik legfontosabb része, hogy határozottan fellép a sporttal összefüggő valamennyi negatív jelenséggel, legfőképpen a doppinggal szemben.

A klub az utánpótlás nevelés kérdését is kiemelt figyelemmel kezeli, ennek kettős célja van. Egyrészt a versenysport számára képzi, fejleszti a tehetséges fiatalokat, megalapozva ezzel Tata magas szintű élsportját. Másrészt sportszeretetre nevel, így, aki részt vesz a szakemberek által vezetett foglalkozásokon, az nagy eséllyel egész életében kedvelni fogja a sportot, és ezt a sportszeretet továbbadja gyermekeinek is. A szabadidősport olyan egészséges generációkat nevel ki, amelyek az élet más területein is hasznát veszik sportos múltjuknak. Az ilyen felnőttek lehetnek a biztosítékai annak, hogy az egyesület folyamatos társadalmi, illetve gazdasági támogatást kaphasson.

A sport általános céljainál megemlítendő még, hogy közismert nevelő erejénél fogva alapvető eszközként szolgálhat a bűnmegelőzés és a kábítószer-használat elleni küzdelemben is, így preventív eszközként össztársadalmi problémák kezelésében is hatékony segítséget jelenthet.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Linkek

TAO
Kapcsolat