INTERJÚ

Sportcsarnok

Új távlatok

Új távlatok nyílhatnak a tatai kézilabda előtt

2016. december

Az új sportcsarnok alapvetően átalakítja a tatai kézilabdautánpótlás-nevelést, nagy lendületet kap a fiatalok képzése a városban és vonzáskörzetében – mondta Somogyvári Tamás, a Tatai AC kézilabda szakosztályának vezetője.

A tatai kézilabdázók ezentúl a legkorszerűbb körülmények között készülhetnek, minden korosztály többet tud edzeni, ami feltétele a minőségi szakmai munkának – tette hozzá.

Mit jelent a tatai kézilabdának az új csarnok?

Somogyvári Tamás, szakosztályvezető: Felnőtt és utánpótlás csapataink számára is óriási lehetőséget jelent az új kézilabda csarnok. A felnőtteknél a női csapat jelenleg a megyei I. osztályban szerepel, a cél, hogy néhány éven belül visszakerüljenek, és meghatározó szerepet játsszanak az NBII-ben. A férfi csapat az NBI/B mezőnyében szerepel, minden évben az a cél, hogy a tabella első felében, lehetőleg érmes helyen zárjanak. Mindkét együttes számára fontos egy igazi hazai pálya, egy „oroszlánbarlang”, ahová gyakorlatilag csak veszíteni járnak az ellenfelek. Ehhez kell a megfelelő infrastruktúra, egy olyan közeg, amelyben a játékosok és a reményeink szerint minél nagyobb számban kilátogató nézők is jól, komfortosan érzik magukat.

Az új csarnok az utánpótlás számára is óriási előrelépést jelent. Három éve elkezdett programunk most ért olyan fázisba, hogy szükség volt az infrastrukturális bővítésre. Három éve körülbelül hetven, az idei szezonban már csaknem 250 fiatal látogatja edzéseinket, nagy eredmény, hogy minden korosztályban tudunk csapatot indítani. A tömegesítés mellett a minőségi munka a másik fontos szempont. Ezt azonban megnehezítette, hogy az Eötvös iskola termén kívül nem volt a városban megfelelő méretű pálya, így több helyszínen, az ideálisnál kevesebb és rövidebb gyakorlásokat tudtunk csak tartani. Most hétköznaponként délután fél háromtól este fél kilencig miénk az új csarnok, a küzdőtér ráadásul három részre osztható, így jelentősen javulnak az edzéslehetőségek.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Linkek

TAO
Kapcsolat