INTERJÚ - CIKK

Sportcsarnok

Évzáró

Évzárót tartott a felnőtt csapat

2019. December

Jó hangulatú, vacsorával egybekötött évzárót tartott szerda este a Tatai AC férfi felnőtt kézilabdacsapata. A banketten a második helyen zárt őszi szezon értékelése mellett a csapatra váró további feladatok elemzése is szóba került.

Az este hat órakor kezdődött évzárón először Somogyvári Tamás értékelte a magunk mögött hagyott őszi szezont. A szakosztályvezető gratulált a csapatnak az elért második helyhez, kiemelve, hogy a siker egyik fontos tényezője az volt, hogy a fiúk minden mérkőzésen igazi csapatként küzdöttek egymásért. „A csapategység mellett természetesen külön kell szólni az együttes két tapasztalt, sokszoros válogatott játékosáról, hiszen Harsányi Geri és Iváncsik Tomi is példamutató hozzáállással és kiváló játékkal segítette a csapat fejlődését, a remek eredmények elérését” – mondta Somogyvári Tamás. A szakvezető hangsúlyozta, hogy további fejlődési lehetőséget lát a gárdában, és anélkül, hogy a szakvezetés külön terhet rakna a fiúk vállára, kitűzhető célnak tartja a dobogós hely elérését a bajnokság végén. A szakvezető azt kérte a felnőtt keret fiatal, többnyire utánpótlás korú játékosaitól, hogy bátran éljenek a kapott lehetőségekkel, a pályán eltöltött idő alatt felszabadultan, egyben határozottan és céltudatosan játszanak.

Sibalin Jakab vezetőedző köszöntőjében emlékeztetett, hogy természetesen kiváló eredmény a második hely, de ez még csak a féltáv, a tavaszi szezon még előttünk van, és jó helyezésünknek köszönhetően valószínűleg sokkal nehezebb találkozók várnak ránk, mint ősszel. „Egyrészt kellemes érzés a második pozícióból nekivágni a tavasznak, másrészt a bajnokság hátralévő részében, amíg ilyen jó helyen állunk, mindenki minket akar majd megverni, az ellenünk elért siker számít majd bravúrnak, sikernek” – tette hozzá Sibalin Jakab. A vezetőedző ezért arra kérte a fiúkat, hogy az ősszel elért kiváló eredmény ne megelégedettségre, hanem inkább még több munkára sarkalljon mindenkit. A karácsonyi szünetre jó pihenést, feltöltődést kívánt a csapatnak azzal, hogy tavasszal mindenkinek plusz energiákat kell majd mozgósítania, hogy az őszihez hasonló eredménnyel tudjuk zárni a bajnokságot.

A játékosok nevében Harsányi Gergely kiemelte, hogy a csapat remekül összekovácsolódott, mindenki segíti, biztatja egymást, a meccsek alatt a pályán és a kispad mellett is folyamatos a buzdítás. A körülményekről szólva a csapatkapitány hangsúlyozta, hogy „a klub profi módon működik, a feltételek adottak a jó szerepléshez, és bár valószínűleg nehéz lesz, igyekszünk megtartani a második helyet”. A korábbi 179-szeres válogatott játékos szerint a TAC utánpótlás nevelése jó úton jár, egyre több saját nevelésű kézilabdázó kerül a nagycsapat közelébe, ami biztató a jövőre nézve.

Záróbeszédében Kiss József, a Tatai AC elnökségi tagja kiemelte, hogy a vezetőség nagyon örül a jó eredményeknek, az elnökség tudja és egyben nagyra értékeli, hogy rengeteg munka fekszik a sikerben. „Az utóbbi másfél évben komoly szemléletváltozás állt be a csapatnál, ezt a vezetőség és a szurkolók is örömmel látják” – tette hozzá. A kézilabda edzőként, vezetőként is ismert Kiss József szerint elszánt győzni akarás és küzdőszellem jellemzi a csapatot, a szurkolók pedig díjazzák a megalkuvást nem ismerő játékot. Az utolsó két meccsen szinte teljes telt ház volt; ha így megy tovább, még pótszékekre is szükség lehet majd – tette hozzá mosolyogva. A lényeg, hogy a csapat az őszihez hasonló szellemben játsszon tovább és akkor az eredmények sem fognak elmaradni – zárta beszédét Kiss József.

A beszédek után következett egy kiváló vacsora, majd egy másik eseményről érkezve tiszteletét tette a Tatai AC elnöke, Hanesz József is, aki a vezetőség nevében szintén gratulált a csapatnak és a szakmai stábnak.

Az est végén a játékosok és a vezetőség boldog karácsonyt és boldog új évet kívánt egymásnak, találkozunk jövőre!

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069