INTERJÚ - CIKK

Sportcsarnok

Az első fecske

Szerződés kötés Nényei Zsomborral

2023.

Klubunk 3 éves szerződést köt Nényei Zsomborral, a serdülő és ifi csapat 16 éves tehetségével. Zsombor az első olyan fiatal játékos, aki a néhány éve elindított TAC utánpótlás-nevelő programjában kezdte a kézilabdát és vált a korosztályos csapatok erősségévé.

Zsombor 10 éve kezdett kézilabdázni, első TAC-os "tétmeccseit" az U8-as bajnokságban vívta, még 2015-ben. Ma már a serdülő és az ifi csapat oszlopos tagja, idén már 160 gólnál jár a két bajnokságban. Sőt, a most zajló szezonban a felnőttek között is bemutatkozhatott, a hétvégén, az Eger ellen pedig első gólját is megszerezte a "nagyok" között.

"Igyekszem mindent megtenni, hogy jó játékos váljon belőlem, ezért a korosztályos edzések mellett a felnőtt tréningeken is részt veszek, heti 8-9 alkalommal edzek. Nagyon örülök, hogy 16 évesen a nagy csapattal gyakorolhatok, a csapattársak befogadtak, sokat segítenek. De ez egyben felelősség is, hiszen tudni kell helyén kezelni a dolgokat, nagyon sokat kell még tanulnom, hogy jó kézilabdázó legyek. Családom mindenben támogat, ez sokat jelent számomra" - mondta Nényei Zsombor.

Zsombor jelenleg az Eötvös gimnázium tanulója, ami a távlati terveket illeti, két év múlva, az érettségi után szeretne továbbtanulni, egyetemre menni. De a kézilabdát is a lehető legmagasabb szinten tervezi művelni, azt mondja, nem könnyű, de össze lehet egyeztetni a tanulást a sporttal.

"Az iskolában is megpróbálok helyt állni, négyes feletti az átlagom, szeretném ezt végig megtartani. Lehetőség szerint a közgazdaságtan felé venném az irányt, majd meglátjuk" - tette hozzá.

A Tatai AC részéről Somogyvári Tamás szakosztályvezető készítette elő a szerződést, megbeszélte a lehetőségeket Zsomborral és természetesen a szülőkkel, majd közösen döntöttek úgy, hogy idén nyártól 2+1 éves szerződést kötnek.

"Zsombit régóta figyeljük az utánpótlásban dolgozó edző kollégáimmal. Nagyon céltudatos, szorgalmas fiatalemberről van szó, aki rengeteg munkát tett bele, hogy a felnőtt kerethez csatlakozhasson" - mondta Somogyvári Tamás.

A szakosztályvezető kiemelte, hogy az ajtó minden fiatal játékos előtt nyitva áll.

"Több olyan játékos is van, akinek adottságai alapján reális esélye van, hogy Zsombihoz hasonlóan profi szerződést kapjon. De azt is látni kell, hogy mindez csak komoly munkával, sőt, plusz munka befeketetésével érhető el. A néhány éve elindított utánpótlás-nevelő programunknak ez az alapja, célunk, hogy az évek során kész, motivált felnőtt játékosokat képezzünk" - mondta Somogyvári Tamás.

A Tatai AC nevében sok sikert kívánunk Zsombinak!

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069