Elnöki értékelés - 2019

Sportcsarnok

Kihívásokkal teli, de sikeres éven van túl a Tatai AC

 

Interjú Hanesz Józseffel, a TAC elnökével

Sok munkával járó, olykor nehéz döntéseket igénylő, de összességében sikeres sportévet zárt a Tatai AC – mondta évértékelőjében Hanesz József, az egyesület elnöke, aki éppen egy esztendeje vette át a patinás klub irányítását. A Tatai AC néhány hónap alatt stabilizálta működését, a következő időszakban a feltételek további javítása a cél – tette hozzá a klub első embere. A Tatai AC jövőre lesz 110 éves, a kerek évfordulót méltóképpen szeretnénk megünnepelni – emelte ki összefoglalójában Hanesz József.

Tatai AC - 2018 júliusában választotta Önt elnöknek a Tatai AC küldöttgyűlése. Ha egy mondatban kellene összefoglalni a tapasztalatait, mit lehet mondani, milyen volt ez az egy év?

Hanesz József, a Tatai AC elnöke: A tényekkel való szigorú szembenézésnek, a működési anomáliák felszámolásának, egy új építkezés megkezdésének éve volt, egy remek tagság, szurkolók, támogatók közreműködésével.

Az új elnökök szinte első kötelező teendője, hogy átvilágítják a klub gazdasági állapotát. A Tatai AC-nál milyen feladatok, kihívások fogalmazódtak meg a gazdasági helyzet áttekintése nyomán?

Az első, bennem kialakult kép nem volt biztató. Őszintén szólva a második sem, számos, a múltban keletkezett kötelezettséggel szembesültem, a biztonságos működést jelentő források hiányoztak, hosszú ideje befejezetlen beruházással kellett megbirkózni. Ezek a kihívások nem roppantották meg Egyesületünket, egy – ma már ez elmondható – sikeres, a tagságunk, elnökségünk zömének, illetve támogatóinknak együttgondolkodásából, a sok estben nem népszerű intézkedések elfogadásából fakadóan működésünk kiegyensúlyozottá vált, napi anyagi gondjaink nincsenek, kötelezettségeinket határidőre teljesítjük, a labdarúgó öltözőnk használatba vételi engedélyt kapott, így végre birtokba vehettük új labdarúgó pályánkat.

Az új elnökség egy éve alatt mennyire lehetett a feladatok végére jutni?

Nem lehetett. Ez nem is baj, egy majd’ 800 tagot számláló egyesület rendkívül színes életében mindig újabb és újabb kihívásokkal találkozunk, ez teszi igazán izgalmassá a társadalmi szerepvállalásunkat. Ha ki kellene emelnem néhány elvégzett feladatot, a gazdasági talpra állásunkat, a szabályozott működésünket jelentő új Alapszabályunk elfogadását, és ami a legfontosabb, ezeknek is köszönhetően a kiemelkedő sporteredményeinket említeném.

Elnöki beköszöntőjében azt is kiemelt feladatként jelölte meg, hogy szorosabbá fűzze az együttműködést az önkormányzattal, illetve támogatóinkkal. Ezen a téren milyen eredményeket hozott az elmúlt 12 hónap?

Városunk önkormányzatával a TAC előző elnöke 15 évre kötött támogatási megállapodást, mely egy indexálással működésünk alapköve lehet. Számos támogatónk van, ennek is köszönhető többek között, hogy a TAO támogatásunk lehetőségeinkhez mérten 100 %-os szinten teljesült, de a TAO-n kívüli támogatóink is – elnézést kérek, hogy nem sorolom őket, de szerencsére egyre többen vannak, és senkit nem szeretnék kihagyni - derekasan hozzájárultak eredményes működésünkhöz. Külön öröm, hogy a Tatai Kistérség településeivel is egyre szorosabb a kapcsolatunk, utánpótlásunk jelentős része innen érkezik.

A Tatai AC tíz szakosztályt működtet, ez régiós szinten is kiemelkedő. Sportszakmai szempontból, a szakosztályok eredményességét, működését tekintve hogyan értékeli az eltelt egy esztendőt?

Nagyon büszkék vagyunk, remek sporteredményeink születtek. Egyéni és csapatsportokban is született országos bajnoki címünk, számos szép helyezésünk, korosztályos válogatott versenyzőink is vannak. Nem sorolnék neveket, mert úgy gondolom, hogy mindenkit, aki a saját erejéhez mérten maximális intenzitással edzett, versenyzett, mindent kiadott magából, kiemelt dicséret illet. Egyesületünk hitvallása a sikeres utánpótlás nevelés, a született eredmények bizonyítják, hogy jó úton járunk. Úgy gondolom, hogy sportolóink, a büszke szülők, szurkolóink, támogatóink, edzőink, sportvezetőink egy olyan egységet kezdenek alkotni, mely egyre több szurkolót vonzó, küzdelmes, izgalmas sportesemények részesévé tesz mindnyájunkat.

Ebben a sportévadban választottunk szakosztályvezetőket az elkövetkező négy évadra, a sportszakma az ő kezükben van, munkájuk kiemelt fontosságú, melyhez ezúton is közös sikereket kívánok.

Jövőre lesz 110 éves az egyesület. Hogyan készül a klub erre a kerek évfordulóra?

A programok tervezése megindult, a május 30-i küldöttközgyűlésünkön meghallgattunk egy nagyvonalú tervet, melyhez várjuk a javaslatokat, véleményeket. Többek között nagy ívű – akár nemzetközi -, a családokat, közösségeket is megmozgató sportprogramokkal, ünnepi küldöttközgyűléssel, emléktábla avatással készülünk. Minden erőnkkel törekedni fogunk arra, hogy minél színesebb, emlékezetesebb programsorozattal tiszteleghessünk e nemes évforduló előtt. Most azon munkálkodunk, hogy az elődöktől örökölt értéket a sport és egymás iránti alázattal, lojalitással, együttgondolkodással egy sikeres jelenre építve adhassuk tovább az utánunk érkezőknek.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069