Elnöki értékelés - 2020

Sportcsarnok

Munka és bizalom

 

Interjú Hanesz Józseffel, a TAC elnökével

Koronavírus, félbeszakadt idény – a többi magyar sportegyesülethez hasonlóan furcsa és szokatlan helyzeteket produkáló, az eddiginél is racionálisabb döntéseket igénylő sportévet zárt a Tatai AC is. Idén 110 éves klubunk jól reagált a kialakult szituációra, és nagy közösségi összefogással már a következő szezont tervezi – mondta évértékelőjében Hanesz József, a Tatai AC elnöke.

Tatai AC: - Ha tavaly azt írtuk, hogy "kihívásokkal teli éven van túl" a Tatai AC, akkor idén ez még hatványozottabban igaz. Hirtelen szakadt félbe az idény, ilyenkor szinte lehetetlen értékelni. Mégis, hogyan látja Elnök úr a TAC elmúlt egy évét?

Hanesz József elnök: - Azzal nem mondok újat, hogy a világ egészének rendkívüli volt az elmúlt néhány hónap, a TAC mint a sportvilág része is soha nem látott helyzet előtt állt. Ha a tavalyi év a kihívások éve volt, akkor az idei a túlélés, a teljes ismeretlennel való szembenézés éve.

Az elvégzett feladatok közül melyeket érdemes kiemelni? Mi maradt "félbe"?

A működésünket márciusban felfüggesztettük - június elején indultunk újra -, így volt időnk átgondolni a csonka idényt. A felnőtt férfi kézilabda csapatunkat dobogós helyre vártuk, erre minden esélyünk megvolt, a labdarúgó, a kézilabda és az asztalitenisz szakosztályaink utánpótlás csapatai, illetve versenyzői dobogós vagy előkelő helyen álltak a bajnokságok idő előtti befejezésekor. Nemzetközi versenyekre készültek judósaink és kerékpárosaink, röplabdás lányaink egy remekül sikerült összetartás kellős közepén jártak, szabadidő szakosztályunk több népszerű rendezvénye maradt el.

A járványügyi zárlat kapcsán milyen döntéseket kellett meghozni és ezek közül melyik volt a legnehezebb?

Elnökségünk is nehezen viselte a rendkívüli helyzetet, kialakult némi disszonancia, ami néhány tag lemondásához vezetett. Szerencsére a szakosztályvezetőink jól kezelték a kialakult, furcsa körülményeket, igyekeztek - legalább lélekben - egyben tartani a sportoló közösségünket. Ez nem volt egyszerű, hiszen elég furcsa, amikor egy állandó terheléshez, az öltöző és a pálya hangulatához szokott sportoló egy rendkívül beszűkült mozgástérben, elektronikus formában történő kapcsolattartás, feladatszabás alapján próbál formában maradni.

Idén 110 éves a klub, a tervezett ünnepi programok kényszerűségből elmaradtak. A nehéz szituációban hogyan tud mégis "ünnepelni", emlékezni az egyesület?

Az idén 110 éves egyesületünk az ünnepi rendezvények szervezése helyett a tartalmas továbbműködésre koncentrál, erre minden esélyünk megvan, annál nincs számunkra értékesebb, mint együtt kezdeni az újabb 110 évet.

A bizonytalan helyzetben hogyan lehet készülni a következő idényre, mivel tudja Elnök úr biztatni a szurkolókat, játékosokat, támogatókat: a TAC-családot?

Ha visszatekintünk az elmúlt sportévre elmondhatjuk, hogy nagyszerű szurkolótáboraink alakultak ki, csak példaként említeném az NBI/B férfi kézilabda mérkőzéseinket, ahol mintegy 500 néző szurkolt rendszeresen csapatunknak. A jövőre való felkészülést megkezdtük, a szakszövetségek is gőzerővel dolgoznak, folyamatosan kapjuk az iránymutatásokat, készülnek a versenynaptárak.

Végezetül talán csak annyi: mi a TAC vagyunk, számunkra a győzelem lételem, vírus legyen a talpán, aki megpróbál legyőzni bennünket!

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069