ASZTALITENISZ

ÉV VÉGI ÉRTÉKELÉS

2017

Négy csapattal szerepel a Tatai AC asztalitenisz szakosztálya a különböző szintű bajnokságokban. Az NBI-es csapat mellett az utánpótlás is kiemelt hangsúlyt kap, a cél pedig továbbra is az, hogy a magas színvonalú szakmai munka mellett a családias légkört is meg tudjuk őrizni – mondta értékelőjében Lukács Csaba szakosztályvezető.

TAC: - A Tatai AC I. csapata újonc létére kiválóan szerepel az NBI nyugati csoportjában. Az őszi szezont követően a hatodik helyen állunk a tízfős mezőnyben. Hogyan értékeled az együttes teljesítményét?

Lukács Csaba szakosztályvezető: - Az első három csapatot kivéve - akik kiemelkednek ebből a mezőnyből - mindenki az “életéért küzd”. Kiegyensúlyozott a középmezőny és mindenkire veszélyes az alsóház, vagyis sehol, senki ellen nem mehetünk biztosra. Ezt tekintetbe véve egy újonc csapattól jó teljesítmény, hogy a téli szünetet a biztos középmezőnyben tölthetjük.

A csapat szinte teljesen új, Sipos Viktor – Leskó Márk - Bedő Zoltán - Nagy Balázs összeállításban állt a legtöbbször az asztalhoz, néhány találkozó erejéig Krebs Zoltán is szerepelt. Hogyan sikerült beépíteni az új játékosokat, illetve hogyan értékeled teljesítményüket?

- Az igazolásnál is fontos szempont volt - az elvárható eredményesség mellett- hogy vállalható sportemberek alkossák a tatai csapatot. Ők mindannyian komoly játékosmúlttal rendelkeznek Magyarországon, sőt külföldön is. Aki kilátogatott a hazai meccseinkre, láthatta, hogy az utolsó pillanatig küzdő, egységes gárdát alkotunk. Teljesítményben sincs nagy különbség közöttük, így mindig van egy-egy vezéregyénisége a csapatnak, aki ha kell, vállára veszi a gárdát. A beilleszkedéssel sem volt problémájuk, hiszen többen játszottak már egy csapatban korábban is. Fontos tudni azt is, hogy mind a négyen fontos szerepet vállalnak a tatai utánpótlás nevelésében is.

A TAC II. az NBIII közép-dunántúli csoportjában játszik és dobogós helyről várja a tavaszi folytatást. Hogyan értékeled az ő szereplésüket?

- Jó csapatot alkotnak, megérdemelten állnak a dobogón. Ha minden meccsre a legerősebb összeállításban tudunk asztalhoz állni, akkor meglehet az érem az év végén is.

Kérlek, röviden értékeld a két megyei csapatunk őszi szereplését.

- A megyei I. osztályban az 5. helyen állunk, de csak egyetlen pontra a dobogótól. Voltak váratlan pontvesztéseink, de bravúrjaink is, így nem lehetünk elégedetlenek a teljesítményükkel.

A megyei II. osztályban szinte csak utánpótlás korú játékossal állunk asztalhoz. A fő cél, hogy állandó játéklehetőséghez jussanak a fiatalok, akik egyre javuló játékkal hálálják meg a bizalmat.

A magyar utánpótlás egyik legtehetségesebb tagja, Adamik Csenge az év második felében is folytatta sikersorozatát: bekerült a serdülő válogatottba, párosban megnyerte a korosztályos ranglistaversenyt, vegyes párosban pedig megyei felnőtt bajnok lett. Az már csak kuriózum, hogy a férfi mezőnyben is elindult és jó játékkal szettet nyert a későbbi győztes, NBI-ben játszó Sipos Viktor ellen. Hol tart Csenge fejlődése, mi lehet a következő fordulópont a pályafutásában?

- Csenge tehetség, akivel számol a magyar utánpótlást irányító edzői team. Jól teljesített az elmúlt időszakban, de ezek az eredmények csak lépcsőfokok a felnőtt nemzetközi karrierhez. Hosszú az, amely tele van buktatóval, akadállyal, de ahová ő készül, ott az eredményt nem adják ingyen. A legfontosabb közeli cél, hogy eredményes tagja legyen a 2018. évi serdülő Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak.

Hogyan értékeled a TAC utánpótlás többi tagjának második fél évi teljesítményét?

- Fejlődésünket jól mutatja, hogy a lányok és fiúk által elért ranglistapontokat tekintve a Tatai AC a 15 legeredményesebb utánpótlás nevelő magyar egyesület közé tartozik. Edzőink és játékosaink - a szülői és egyesületi háttér segítségével - nap mint nap megdolgoznak ezekért az eredményekért.

Mik a szakosztály tervei 2018-ra?

- Ami az elmúlt években is a követendő zsinórmértéket jelentette számunkra: erősítsük a szakmaiságot, miközben megőrizzük a szakosztály családias hangulatát, amiért csaknem 40 ember érzi fontosnak, hogy a közösség tagja legyen!

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069