A TAC

LÉTESÍTMÉNYFEJLESZTÉS

Tatai AC

A TAC sportszakmai fejlesztéséhez elengedhetetlen a megfelelő sportlétesítményi háttér. Támogatóink segítségével és a parlament által elfogadott új adótörvények révén a TAC-nak lehetősége nyílt e szükséges fejlesztések végrehajtására. Ezek a fejlesztések, egyrészt javítják a versenysporthoz szükséges feltételeket, megfelelő környezetet biztosítanak az iskolai sport számára, illetve magas minősége miatt a piaci hasznosítás lehetőségei is bővülnek, amely tovább növeli a bevételi forrásokat.

Güntner Aréna Városi Sportcsarnok: A 2016 végén átadott létesítmény Tata város és a Tatai AC anyagi hozzájárulásával, illetve a támogatók által felajánlott tao-pénzek felhasználásával, összesen 1,1 milliárd forintból épült meg alig több mint két év alatt.

A 470 nézőt befogadni képes sportcsarnokban a kézilabdások és a röplabdások tartják edzéseiket, de teremkerékpár és asztalitenisz vagy birkózó versenyek megrendezésére is alkalmas a létesítmény.

Az új csarnok fontos szerepet kap az iskolai oktatásban is, hétköznap délelőttönként a környék iskoláinak diákjai használhatják a térelválasztókkal három részre osztható küzdőteret.

Ádám Sándor Sportcsarnok: Az Eötvös gimnázium sportcsarnokát 2012 őszén a Tatai Környezetvédelmi Zrt. támogatásának köszönhetően felújítottuk. A felújítás során új sportburkolatot kapott a csarnok, kifestettük a belső tereket és új eredményjelzőt szereltünk fel a nézők jobb tájékoztatásának érdekében.

A csarnok 2016. szeptember 24-én ünnepélyes keretek között vette fel Ádám Sándor, az Eötvös József Gimnázium korábbi testnevelő tanárának a nevét.

Labdarúgó komplexum: A TAC korábbi vezetése 2005-ben eladta a klub város közepén lévő labdarúgó pályáit, a hozzátartozó létesítményekkel együtt. A hiányzó pályát és infrastruktúrát 2014-ben kezdte meg pótolni az időközben megújult TAC vezetés. Elsőként a Jávorka iskola területén lévő egykori TAC labdarúgó pályát (edzőpálya) újítottuk fel (2014). A beruházás a Város és az MLSZ összefogásban folytatódott, aminek eredményeképpen egy új gyepszőnyeges pálya (centerpálya) épült meg szintén 2014-ben. Ezt követően, 2017-ben a TAC önálló beruházásában felépült egy modern öltöző is.

A további, szükséges munkák elvégzését követően a pályát 2019 márciusában vehette birtokba a Tatai AC labdarúgó szakosztálya.

Egyesületünk jelenleg 2 nagyméretű (111x72m) élőfüves, 1 db nagyméretű (111x72m) műfüves és 1 db kisméretű (29x44m) műfüves pályával rendelkezik. Öltöző kapacitásunk jelenleg 6 db öltözővel, 2 db játékvezetői öltözővel, 1 db edzői irodával/öltözővel, 1 db közösségi, úgynevezett klubszobával, valamint szertárral, külső tárolóval és a kiegészítő mellékhelyiségekkel rendelkezik. 2 db saját tulajdonunkban lévő 9 személy szállítására alkalmas kisbusszal rendelkezünk.

Centerpályánkhoz 154 férőhelyes, míg nagyméretű műfüves pályánkhoz 2x100 férőhelyes mobil lelátó tartozik. Sporttelepünkön különálló épületként büfé üzemel. Sporttelepünkön 6 m2 (3x2m) méretű led eredményjelző fallal és kiépített hangtechnikával, valamint térfigyelő rendszer működik. Parkolónk befogadóképessége kb. 50 személyautó és 3 busz.

Célunk, hogy a szakosztályunkban sportoló gyerekek a lehető legjobb körülmények között és legideálisabb feltételekkel ismerkedhessenek meg a sportág alapjaival. Sporttelepünkön a TAO támogatásnak és a cégek, vállalkozások felajánlásainak köszönhetően elvégzett fejlesztésekkel egy olyan egyedülálló sportolási lehetőséget tudunk biztosítani a labdarúgás iránt érdeklődőknek, ami igazán vonzóvá teheti egyesületünket.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Linkek

TAO
Kapcsolat