LABDARÚGÁS

LABDARÚGÁS A TACBAN

Szakosztályunk a 2023/2024-es bajnoki szezonra közel 240 igazolt labdarúgót (ezzel a legnagyobb szakosztálya egyesületünknek) tart nyilván és optimális esetben versenyeztet a megyei, valamint regionális bajnokságokban.

Hatalmas megtiszteltetés érte klubunkat, miután az MLSZ döntésének értelmében az elmúlt sportévadtól szakosztályunk körzetközponti státuszt tölthet be.

Ez a szakmai elismertségen túl azt jelenti, hogy egyesületünk immár 12 megyei Grassroots sportegyesülettel (Baj, Kocs, Naszály, Szomód, Tatabányai Judo Club, TSC, Vértesi Erőmű, Vértesszőlős, Vulkán, Tardos, Dunaalmás, Vértestolna) működik együtt és akiknek az U7,U9, U11 korosztályokban rendszeres tornákat, fesztiválokat rendezünk sporttelepünkön.

A közös sportesemények szervezésén túl a 12 sportszervezetből a legtehetségesebb gyerekek kiválasztása és rendszeres egyéni képzés is feladatunk, majd a legügyesebb labdarúgókat egyesületünkbe igazolva versenyeztetjük tovább.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghatározott körzetközponti feladatok ellátása mellett kötelező vállalásaink között szerepel az U11 korosztály regionális tornán való rendszeres szerepeltetése, valamint az U12 és U13 korosztályok regionális bajnokságban történő indulása.

Minden korcsoportban megfelelő létszámmal ki tudunk állítani csapatokat és immár a minőségi képzése megvalósítása lesz a legfontosabb feladatunk.

Az új sportévadban fiatal tehetséges labdarúgók fejlődésének szem előtt tartásával minden fiú utánpótlás korosztályos csapatunkat U15-U17-U19 az MLSZ regionális bajnokságokba neveztük. Ez a döntés az elmúlt évek tapasztalatai alapján minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mert fiataljaink rangos, erős bajnokságokban pallérozódhatnak és szerezhetnek tapasztalatot, amiből később felnőtt szinten profitálhatunk.

Úgy gondoljuk, hogy az ezen a szinten versenyeztetett gyerekek erőteljesebben és lendületesebben tudnak fejlődni még a sikertelenebb eredményekkel megvívott bajnoki mérkőzések ellenére is és az évről évre előre lepő korosztályok végül felnőtt szintre érve adhatják majd az NB III-as felnőtt csapat gerincét.

Női vonalon a megyei I. osztályban szereplő U14, U19 lány csapataink bajnoki rendszerben, míg felnőtt női csapatunk a 4+1-es torna jellegű bajnokságban indul az idei esztendőben. Utánpótlás csapataink esetében egyértelmű cél a stabil bázis kiépítése, hogy ebből a keretből később felnőtt szinten is bajnoki rendszerben szerepeltethessük csapatunkat.

Férfi felnőtt labdarúgó együttesünk néhány évvel ezelőtt a fiatalítás útjára lépett, miután a szakmai stábbal úgy döntöttünk, saját nevelésű labdarúgóinknak szavazunk bizalmat és a következő évek meghatározó csapatát velük tervezzük felépíteni. Az idei esztendőben sem szeretnénk ettől eltérni, de akadt néhány hiányposzt, ahol szükségünk volt néhány rutinosabb labdarúgó leigazolására. Az évek óta együtt tartott keret, kiegészítve az ifjúsági csapatunk legtehetségesebb labdarúgóival, valamint a frissen igazolt játékosokkal alkalmasnak érezzük arra, hogy az előző szezonban elért 3. helyezésünket túlszárnyalva a bajnoki cím megszerzéséért és az esetleges NBIII-as tagságért szálljon harcba.

Nagyon fontos mérföldkő egyesületünk életében, hogy a 2023-2024-es sportévadban az elmúlt év megyei III. osztályban bajnok, majd a megszűnését fontolgató Tardosi FC csapatával együttműködési megállapodást kötöttünk. A kis település csapata ezzel megmenekült a megszűnéstől és segítségünkkel elindulhatott egy magasabb, a területi II. osztály küzdelmeiben Tardos FC-TAC néven. Megyei U19 korosztályos csapatunkból kiöregedő, de a felnőtt együttesünknél lehetőséghez még nem vagy csak keveset jutó fiataljaink (kb. 12 fő), így egy erősnek mondható megyei bajnokságban és felnőtt szinten fejlődhetnek tovább. A klub megmentésével még egy Grassroots egyesületet sikerült bevonni körzetközpontunkba, akik egy U7 korosztállyal képviseltetik magukat.

A következő szezonra tervezett UP csapatszámainkhoz a legideálisabb létszám elérése a cél, hogy a szakmai stáb által elképzelt kiválasztási rendszer alapján elindíthassuk a minőségi képzést. További fejlődésünk érdekében az új bajnoki szezonban a legfontosabb hangsúlyt a minőségi szakmai munkára szeretnénk fordítani.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Linkek

TAO
Kapcsolat